Bajaj

 

ANGAJAMENTUL DE A PRODUCE MOTOCICLETE DE CEA MAI BUNĂ CALITATE, ÎMBUNĂTĂȚIND ÎN ACELAŞI TIMP PRODUCTIVITATEA ȘI ERGONOMIA, A FĂCUT CA BAJAJ AUTO LTD. SĂ ALEAGĂ COBOŢII UNIVERSAL ROBOTS PENTRU LINIILE LOR DE ASAMBLARE. FIIND PRIMA COMPANIE DIN INDIA CARE A IMPLEMENTAT ROBOȚI COLABORATIVI, BAJAJ A PUTUT SĂ-ȘI ÎMBUNĂTĂȚEASCĂ CAPACITĂȚILE DE PRODUCȚIE ȘI SĂ-ȘI DEZVOLTE OFERTELE DE MODELARE MULTIPLĂ.

Provocare:
„În 2010, am căutat soluții pentru automatizarea liniilor noastre de asamblare“, a declarat Vikas Sawhney, Director General de Inginerie (Robotică și Automatizare) al Bajaj Auto ca răspuns la progresele automatizării din industria producătoare în ultimele decenii. „Liniile de asamblare pe două roți sunt extrem de solicitate din punct de vedere al forței de muncă, cu limitări din cauza spațiului, şi cu mișcări fizic dificile, care necesită precizie de înaltă calitate. În timp ce se încerca automatizarea acestor linii, una dintre cerințele de bază era standardizarea. În plus, am vrut să cunoaștem și cerințele forței de muncă de sex feminin de la Bajaj.“.

În timp ce standardizarea modelelor a fost un principiu cheie al succesului Bajaj pe piață, își extindea rapid capacitățile de producție datorită creșterii numărului de modele multiple și a numărului larg de vehicule furnizate pe piață. Cheia a fost atunci să găsească o soluție de automatizare standardizată, care ar putea fi implementată pe orizontală și care ar putea oferi productivitatea, flexibilitatea și fiabilitatea pe care muncitorii de la Bajaj le-ar putea valorifica.

„După un studiu intensiv al opțiunilor disponibile pe piață, Bajaj Auto a ales Universal Robots, în primul rând datorită naturii colaboratoare a roboților. Principalele beneficii ale produselor Universal Robots, cum ar fi compactitatea, perioada redusă de plată, flexibilitatea, greutatea redusă, rentabilitatea, precizia și siguranța, au convins compania Bajaj Auto în legătură cu oportunitatea oferită de Universal Robots pentru ofertele sale standardizate,“ a adăugat Vikas.